Rybářský rozcestník

Síh s kyselým zelím

Zapečené kostky ze síha, vyložené ve vrstvách s povařeným zelím a smetanovou omáčkou, posypané nastrouhaným sýrem.

3 náročnost
50 minut
  • 800 g síha
  • 800 g kyselého zelí
  • 150 g mrkve
  • 50 g slaniny
  • 50 g tvrdého sýra
  • 40 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 30 g másla
  • 1 l vody
  • 350 ml zakysané smetany
  • 2 ks cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu zbavenou kůže vykostíme a nakrájíme na kousky velké asi 6 cm
    2. Z rybích kostí, celé mrkve, celé cibule, pepře a soli uvaříme rybí vývar
    3. Kyselé zelí uvaříme do měkka a přecedíme
    4. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, zalijeme asi 1/4 l přecezeného vývaru, přidáme na jemno usekanou cibuli, tmavší jíšku, zakysanou smetanu, vše dobře promícháme a povaříme
    5. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme vrstvu zelí, kousky ryby, omáčku, znovu zelí, rybu a zbytek omáčky
    6. Nakonec pokrm zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?