Rybářský rozcestník

Síh s kyselým zelím

Zapečené kostky ze síha, vyložené ve vrstvách s povařeným zelím a smetanovou omáčkou, posypané nastrouhaným sýrem.

3 náročnost
50 minut
  • 800 g síha
  • 800 g kyselého zelí
  • 150 g mrkve
  • 50 g slaniny
  • 50 g tvrdého sýra
  • 40 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 30 g másla
  • 1 l vody
  • 350 ml zakysané smetany
  • 2 ks cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu zbavenou kůže vykostíme a nakrájíme na kousky velké asi 6 cm
    2. Z rybích kostí, celé mrkve, celé cibule, pepře a soli uvaříme rybí vývar
    3. Kyselé zelí uvaříme do měkka a přecedíme
    4. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, zalijeme asi 1/4 l přecezeného vývaru, přidáme na jemno usekanou cibuli, tmavší jíšku, zakysanou smetanu, vše dobře promícháme a povaříme
    5. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme vrstvu zelí, kousky ryby, omáčku, znovu zelí, rybu a zbytek omáčky
    6. Nakonec pokrm zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pečeme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.