Rybářský rozcestník

Jak na ryby s Rudou Hrušínským – 9 díl – Pstruh duhový, výtěr kapra, závody v přívlači, marinovaný kapr

Devátý díl pořadu Jak na ryby s Rudou Hrušínským, který v roce 2011 vysílala Česká televize. V dalším dílu cyklu Jak na ryby s Rudou Hrušínským budeme na Vltavě pod Rožmberkem lovit duháky neboli pstruhy duhové. Ruda představí klukům svého kamaráda, muškařského specialistu Frantu Kůrku, který je v Rožmberku doma a místní vodu zná jako své boty. Pavel Tomi s Davidem Havlíčkem ale zpočátku nechytají na mouchy. Společně nám prozradí, jak na duháka přívlačí. V pauze mezi dopoledním chytáním a večerním sběrem, nás Pavel Tomi zavede na výtěr kapra do jižních Čech. Při podvečerním chytání se David blýskne duhákem kolem 45 centimetrů, kterého chytil na Frantovu mušku.

Druhý den nahlédneme společně pod pokličku extraligových závodů v přívlači, kde se duháci také chytají a od mistrů tohoto oboru se dozvíme další fígle, jak na ně vyzrát. A co tentokrát připraví Míra Mužík za rychlou a jednoduchou rybí dobrotu na závěr? Nechte se překvapit…

Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíče

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím