Rybářský rozcestník

Jak na ryby s Rudou Hrušínským – 3 díl – lov kaprů, výtěr štiky, Nový Kanclíř, štika po chalupářsku

Tentokrát se vypravíme na obyčejné kapry na malý obyčejný jihočeský rybníček. Průvodcem nám bude Zdeněk Samec, specialista na kapry, který je současně šéfkuchař a v závěru dílu nám něco dobrého i uvaří… Pavel Tomi s Rudou Hrušínským tentokrát Davida Havlíčka najdou bez problémů. Společně se od Zdeňka dozvědí, kde kapry zkraje sezony hledat a co jim chutná. Ukážeme si jak namíchat správně krmení, jakou použít montáž, co dát na háček a samozřejmě si i nahodíme. David jako vždy ochutnává a většinu kapřích dobrot ocení, jen červy a rousnicemi pohrdne. Dobrých rad dostaneme opravdu hodně a jelikož jsou dnes navíc ryby při chuti, všichni si kapříka uloví. Ruda dokonce pěkně velkého.

V druhé části se přesuneme ještě jižněji, na Třeboňsko, k nádhernému rybníku Nový Kanclíř, kde Ruda s Pavlem chytí úžasné ryby. Pak si společně ukážeme, jak se rodí malé štičky v líhni v Táboře a nakonec se vrátíme za Zdeňkem Samcem, který nás naučí vařit „štiku po chalupářsku“. Určitě vám bude chutnat!

Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíček

Nejčtenější články

Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím