Rybářský rozcestník

Jak na ryby s Rudou Hrušínským – 8 díl – Jak na velké kapry, focení ryb, Lužnice 2., nadívaný pstruh

Osmý díl pořadu Jak na ryby s Rudou Hrušínským, který v roce 2011 vysílala Česká televize. A znovu se chystáme na kapry! Tentokrát se ovšem zaměříme na lov velkých kaprů. Pavel Tomi vezme Rudu Hrušínského a Davida Havlíčka za Michalem Kučerou, který se na velké kapry specializuje už řadu let. Řeč bude především o magických kuličkách – boilie. Během výkladu o těchto nástrahách nás vyruší Michalův syn Kryštof úlovkem asi devítikilového kapra. A nebude to kapr ani největší ani poslední! Ruda sice nahodí klasicky s krmítkem, ale informace o výrobě, příchutích či způsobu nastražení, hltá společně s Pavlem až do chvíle, kdy mu na jeho sestavu zabere pořádná ryba…

Vláčkař David dnes bude fungovat jako spojka, vytrvalý pomocník při vylovování a hlavně jako fotograf, takže od něj získáme pár tipů, jak správně rybu vyfotit. Ruda s Pavlem se do chytání velkých kaprů tak zabrali, že si ani nevšimli, že David odjel do jižních Čech, aby nám představil dolní tok Lužnice. Pak ještě zajede do Novohradských hor podívat se na nejmodernější rybí líheň ve střední Evropě. Protože při chytání kapřích gigantů pořádně vyhládne, Ruda s Pavlem a Mírou Mužíkem připraví opět rychlou rybí dobrotu.

Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíče

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím