Rybářský rozcestník

Jak na ryby s Rudou Hrušínským – 7 díl – Jak na líny s dětmi, Lužnice, Uzení ryb v Blatné, Sumčí škvarky

Sedmý díl pořadu Jak na ryby s Rudou Hrušínským, který v roce 2011 vysílala Česká televize. Tentokrát se David Havlíček a Pavel Tomi vypravili na ryby i se svými dětmi. Zaměřili se hlavně na líny a na lovu tráví už několik dní. Malý Davídek, Adam a Adam jsou sice správní kluci, ale andílci to nejsou, takže když za nimi přijíždí Ruda Hrušínský, najde oba znavené otce, jak si „na chvilku“ zdřímli. Nicméně Ruda si chce zachytat, a tak se společně pustí do lovu. A úspěšně. Malí kluci tak nejen líny uvidí, ale dozvědí se spoustu zajímavých informací o způsobu lovu, nástrahách, jak a kde vybrat správné místo, jak rozpoznat mlíčáka od jikrnačky a mnoho dalšího. Ruda s Davidem se na chvíli přesunou do jižních Čech, aby nám představili Lužnici.

David zná dobře horní tok a Ruda zase spodní úsek kolem Plané nad Lužnicí, kde začínal chytat se svým tátou. Po návratu opět prožívají všichni „líní nirvánu“, protože ryby nepřestávají brát. Pavel je velký milovník a znalec uzení ryb, a tak rád přijme pozvání do Blatné, kde se sice ryby udí ve velkém, ale mnohé užitečné rady platí i pro domácí uzení. A pro naši vyhládlou skupinku u vody uvaří David velmi rychlou a výbornou rybí svačinku.

Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíček

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím