Rybářský rozcestník

Jak na ryby s Rudou Hrušínským – 6 díl – Jak na úhoře, Vltava v Praze, Líheň Borová Lada, pstruh na jehle

Šestý díl pořadu Jak na ryby s Rudou Hrušínským, který v roce 2011 vysílala Česká televize. Anguilla anguilla neboli úhoř říční. Tajemná ryba, opředená mnoha bájemi, historkami a mýty. Ryba, která putuje za rozmnožením tisíce kilometrů. Úhoř a jeho tajemnost je hlavním nosným tématem dalšího pokračování cyklu s Rudou Hrušínským. Ale než se vypravíme na lov, představí nám Ruda s Pavlem Tomim pražský úsek Vltavy. Myslíte si, že se přímo v Praze nedá kvalitně rybařit? Přesvědčíme vás o opaku!

David Havlíček se vypraví na překrásnou Šumavu do nejvýše položené rybí líhně u nás, v Borových Ladech. Zjistí zde spoustu zajímavého o lipanech a pstruzích potočních. Protože se pstruh duhový ve volné přírodě téměř nedokáže vytřít, navštíví ještě nedalekou rybí farmu, kde právě „duháka“ uměle vytírají. A rychle zpátky do Prahy. Pavel představí klukům Standu Zelingra, který je na úhoře pravý mistr. Chytá je už bezmála padesát let a prozradí nám svoje triky. Budeme chytat až do noci. A jak to celé dopadne? Nechte se překvapit, Anguilla anguilla neboli úhoř říční je přeci tajemná ryba… Ráno nám ještě David ukáže, jak se snadněji chytá úhoř s polarizačními brýlemi na očích a pak už rychle na něco dobrého. Tentokrát to bude pstruh na jehle, kterého připraví Míra Mužík.

Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíček

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím