Rybářský rozcestník

Soutěže v rybaření

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RRS zdarma přidáme!

Štítky:

´V celé republice, ale i v Evropě můžeme navštívit mnoho soutěží, kde spolu rybáři měří síly. Nezápolí tady jen lidé, ale i vybavení a kvalita návnady. Kdo zvolil vhodnější pruty, navijáky a vlasce a namíchal nejlepší krmivo, ten má velkou šanci na výhru. Samozřejmě velkou roli hraje i štěstí při losování místa pro první i další kola soutěže.

Tuzemská klání začínají brzo po svítání. Soutěžící se sejdou, popovídají, rozhodčí udělí pokyny a dohlédnou na losování. Potom se milovníci rybaření rozejdou, obsadí svá místa a poprvé nahodí. Rozhodčí jsou připraveni změřit a zvážit každý úlovek a pečlivě jej zapsat. Kolem poledne se potom rybáři stěhují na jiné místo, které si vylosovali pro druhé kolo, a vše začíná nanovo.

V podvečer většina soutěží v rybaření končí. Rozhodčí vyhlásí vítěze ve všech kategoriích (soutěží se o největší rybu, nejtěžší rybu, prvního dravce, součty hmotností, součty délek…) předají jim mnohdy velmi hodnotné ceny a všichni se těší na příští setkání.

.

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.