Rybářský rozcestník

Candát po zámecku

Filety z candáta obalené v ochuceném těstíčku a usmažené dozlatova.

2 náročnost
45 minut
  • 800 g filetů z candáta bez kůže
  • tuk na smažení
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 200 g hrubé mouky
  • 150 g jablek
  • 1 dl bílého vína
  • 0,5 dl mléka
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • Na ozdobu:
  • plátky jablek podušené na másle
  • Příprava

    1. V míse rozmícháme mléko s bílým vínem a vejcem, pak po částech vmícháme hrubou mouku s trochou soli a nakonec oloupaná, jádřinců zbavená, na jemno nastrouhaná jablka (těsto by mělo být trochu hustší)
    2. Očištěné filety osolíme a obalíme ze všech stran v připraveném těstíčku
    3. Potom je vložíme do větší pánve s rozehřátým tukem a pozvolna usmažíme z obou stran dozlatova
    4. Rozdělíme je na talíře, každou porci ozdobíme několika plátky jablek, které jsme předem lehce podusili na troše másla nebo ve zbylém výpeku z ryby a podáváme s vařenými bramborami.

    Doporučení

    Candáta můžeme nahradit masem ze štiky, které je také velmi chutné a pevné.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím