Rybářský rozcestník

Nadívaný pstruh

Pstruh naplněný žampionovou směsí, kudrnkou, smetanou a tymiánem, upečený dokřupava.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 1 ks housky
  • 1 ks cibule
  • 250 g žampionů
  • 40 g hladké mouky
  • 80 ml smetany
  • 50 ml oleje
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce kudrnky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • koření na ryby
  • sůl
  • Na zdobení:
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 ks citronu
  • salát
  • Příprava

    1. Pstruhy důkladně očistíme, omyjeme a osušíme
    2. Housku nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěné žampiony nasekáme najemno
    3. Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony, podusíme asi 10 minut a necháme vychladnout
    4. Do misky dáme nakrájenou housku, žampionovou směs, nadrobno nasekanou kudrnku, smetanu, tymián, sůl a vše dobře promícháme
    5. Pstruhy osolíme, okořeníme, naplníme připravenou směsí, spíchneme jehlou, obalíme v mouce, vložíme do pekáčku s olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut, až je kůrka pstruhů pěkně křupavá.
    6. Hotové pstruhy podáváme obložené listy zeleného salátu, ředkvičkami a zdobíme plátky citronu.

    Doporučení

    Servírujeme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

    Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

    Chytání dravců na makrelí ocásek

    Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím