Rybářský rozcestník

Nadívaný pstruh

Pstruh naplněný žampionovou směsí, kudrnkou, smetanou a tymiánem, upečený dokřupava.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 1 ks housky
  • 1 ks cibule
  • 250 g žampionů
  • 40 g hladké mouky
  • 80 ml smetany
  • 50 ml oleje
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce kudrnky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • koření na ryby
  • sůl
  • Na zdobení:
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 ks citronu
  • salát
  • Příprava

    1. Pstruhy důkladně očistíme, omyjeme a osušíme
    2. Housku nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěné žampiony nasekáme najemno
    3. Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony, podusíme asi 10 minut a necháme vychladnout
    4. Do misky dáme nakrájenou housku, žampionovou směs, nadrobno nasekanou kudrnku, smetanu, tymián, sůl a vše dobře promícháme
    5. Pstruhy osolíme, okořeníme, naplníme připravenou směsí, spíchneme jehlou, obalíme v mouce, vložíme do pekáčku s olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut, až je kůrka pstruhů pěkně křupavá.
    6. Hotové pstruhy podáváme obložené listy zeleného salátu, ředkvičkami a zdobíme plátky citronu.

    Doporučení

    Servírujeme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.