Rybářský rozcestník

Nadívaný pstruh

Pstruh naplněný žampionovou směsí, kudrnkou, smetanou a tymiánem, upečený dokřupava.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 1 ks housky
  • 1 ks cibule
  • 250 g žampionů
  • 40 g hladké mouky
  • 80 ml smetany
  • 50 ml oleje
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce kudrnky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • koření na ryby
  • sůl
  • Na zdobení:
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 ks citronu
  • salát
  • Příprava

    1. Pstruhy důkladně očistíme, omyjeme a osušíme
    2. Housku nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěné žampiony nasekáme najemno
    3. Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony, podusíme asi 10 minut a necháme vychladnout
    4. Do misky dáme nakrájenou housku, žampionovou směs, nadrobno nasekanou kudrnku, smetanu, tymián, sůl a vše dobře promícháme
    5. Pstruhy osolíme, okořeníme, naplníme připravenou směsí, spíchneme jehlou, obalíme v mouce, vložíme do pekáčku s olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut, až je kůrka pstruhů pěkně křupavá.
    6. Hotové pstruhy podáváme obložené listy zeleného salátu, ředkvičkami a zdobíme plátky citronu.

    Doporučení

    Servírujeme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!