Pstruh naplněný žampionovou směsí, kudrnkou, smetanou a tymiánem, upečený dokřupava.
1. Pstruhy důkladně očistíme, omyjeme a osušíme
2. Housku nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěné žampiony nasekáme najemno
3. Na rozehřátém másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampiony, podusíme asi 10 minut a necháme vychladnout
4. Do misky dáme nakrájenou housku, žampionovou směs, nadrobno nasekanou kudrnku, smetanu, tymián, sůl a vše dobře promícháme
5. Pstruhy osolíme, okořeníme, naplníme připravenou směsí, spíchneme jehlou, obalíme v mouce, vložíme do pekáčku s olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut, až je kůrka pstruhů pěkně křupavá.
6. Hotové pstruhy podáváme obložené listy zeleného salátu, ředkvičkami a zdobíme plátky citronu.
Servírujeme s vařenými bramborami.