Rybářský rozcestník

Záporožský kapr

Opečené porce kapra, podušené se zeleninou, servírované prochladlé, ozdobené citrónem a petrželkou.

2 náročnost
35 minut
  • 1 kg kapra
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 4 ks rajčata
  • 3 ks zrnka pepře
  • 2 ks středně velké cibule
  • 2 ks petržele
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks sladkokyselé okurky
  • 1 ks bobkového listu
  • trochu vývaru nebo vody na podlití
  • zelená petrželka
  • mletý pepř
  • citrón
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného kapra vykucháme, odřízneme hlavu, ploutve a ocas, naporcujeme
    2. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v mouce
    3. Připraveného kapra zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách
    4. Pokrájíme očištěnou a opranou kořenovou zeleninu, cibuli a okurku na kolečka nebo proužky a vše osmahneme na rozehřátém oleji na druhé pánvi
    5. Do zeleninové směsi přidáme nakrájená, nejprve spařená a oloupaná rajčata, celý pepř a bobkový list, vše osolíme a zalijeme trochou horké vody nebo vývarem, podusíme
    6. Opečenou rybu položíme do většího hrnce, zalijeme ji čerstvě podušenou zeleninou a pokrm podusíme dalších 10 minut, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme prochladnout
    7. Jednotlivé porce na talířích zdobíme citrónem a drobně nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s tmavým chlebem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!