Rybářský rozcestník

Smažený candát

Osolené porce ryby obalené v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
  • 600 g candáta nebo jiné okounovité ryby
  • 130 g oleje
  • 1-2 ks vejce
  • mléko
  • strouhanka
  • sůl
  • plátky citrónu na ozdobu
  • Příprava

    1. Osolené porce candáta obalíme v prosáté mouce, ve vejcích smíchaných s mlékem a ve strouhance
    2. Obalenou rybu smažíme v mírně rozehřátém oleji, po obou stranách, dozlatova
    3. Jednotlivé usmažené kousky servírujeme ozdobené plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím