Rybářský rozcestník

Filé na celeru

Skvělá kombinace, filé z tresky s podušeným celerem a rajským pyré. Recept pochází z italské kuchyně.

2 náročnost
40 minut
Filé na celeru
Filé
  • 400 g rybího filé
  • 200 g rajčatového pyré
  • 200 g celeru
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • olivový olej
  • tymián
  • pepř
  • sůl
  • petrželka na ozdobu
  • Příprava

    1. Celer oloupeme, nakrájíme na hranolky
    2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, krátce opečeme
    3. Přidáme nakrájený celer, zalijeme rajčatovým pyré, ochutíme tymiánem, pepřem, solí, dusíme na mírném ohni
    4. Rybí filé, částečně zmrzlé, nakrájíme na kostky, když je celer měkký, vložíme kostky filé, podusíme 2-3 minuty, aby se maso nerozpadlo
    5. Filé přendáme na talíře s těstovinami, směsí přelijeme těstoviny, ozdobíme petrželkou a teplé podáváme.

    Nejčtenější články

    Chytáme štiky – vhodné rybolovné techniky

    Jak asi každý rybář ví, štika je v českých vodách hned po sumci druhá největší ryba dorůstající délky hodně přes 1 metr. Vážit pak může až ke 35 kg. Ovšem průměrná lovná délka v Česku je jen někde kolem 40 až 70 cm, o váze ryb sotva několika kilogramů. Je to predátor a zdravotní policie v jednom. Ráda totiž loví zraněné a nemocné ryby, nepohrdne ale ani mrtvou rybkou, drobnými hlodavci či mláďaty ptáků. A jak tedy na štiky? Využít můžeme hned několik metod. Chytáme je na plavanou, položenou, nebo také vláčením. Ovšem jde to i na mušku s muškařským náčiním!

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Rybí pásma, aneb je dobré vědět, co nám plave pod nohama

    Vodní toky jsou poměrně dost charakteristické v mnoha aspektech. Pokud je zkoumáme, sledujeme u nich různé, například to, zda protékají přirozenou krajinou, nebo regulovaným korytem, také hodnotíme jejich šíři, či členitost … Další důležitou roli hraje hloubka toku, síla proudu, typ dna, od toho všeho se právě odvíjí okysličení vody, teplota vody apod. A podobné je to i u vod stojatých. Ty mají také své charakteristické rysy. A právě charakteristika toku nebo nádrže má vliv na druhy živočichů a také ryb, které v daném pásmu žijí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím