Rybářský rozcestník

Zapečený losos s koprovou omáčkou

Porce osoleného, pepřem okořeněného a citronovou šťávou pokapaného lososa zapečené v zapékací misce na másle, přelité smetanou ochucenou nadrobno nasekaným koprem, ke konci pokladené plátky hermelínu.

2 náročnost
40 minut
Zapečený losos s koprovou omáčkou
  • 500 g lososa
  • 50 g sýru hermelín
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 ks citronu
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou
    2. Smetanu rozmícháme s jemně nasekaným koprem
    3. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme porce lososa, přelije lehce smetanou s koprem, zbytek smetany použijeme jako dresink
    4. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180-190 °C tak na 20 minut, před koncem pečení na lososa dáme plátky hermelínu a necháme ještě 5 minut zapékat
    5. Lososa podáváme s vařenými brambory, vařenými fazolkami přelitými rozpuštěným máslem, jako dresink přidáme 2 lžíce smetany s koprem.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím