Rybářský rozcestník

Zapečený losos s koprovou omáčkou

Porce osoleného, pepřem okořeněného a citronovou šťávou pokapaného lososa zapečené v zapékací misce na másle, přelité smetanou ochucenou nadrobno nasekaným koprem, ke konci pokladené plátky hermelínu.

2 náročnost
40 minut
Zapečený losos s koprovou omáčkou
  • 500 g lososa
  • 50 g sýru hermelín
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 ks citronu
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou
    2. Smetanu rozmícháme s jemně nasekaným koprem
    3. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme porce lososa, přelije lehce smetanou s koprem, zbytek smetany použijeme jako dresink
    4. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180-190 °C tak na 20 minut, před koncem pečení na lososa dáme plátky hermelínu a necháme ještě 5 minut zapékat
    5. Lososa podáváme s vařenými brambory, vařenými fazolkami přelitými rozpuštěným máslem, jako dresink přidáme 2 lžíce smetany s koprem.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím