Rybářský rozcestník

Rýže s lososem a hříbky

Odležené kostky citronem pokapaného lososa opečené na oleji, promíchané s rýží smíchanou s podušenými houbami a zeleninou.

2 náročnost
20 minut
rýže
  • 200 g lososa
  • 200 g hříbků
  • 300 g vařené rýže
  • 2 ks červená a žlutá masitá paprika
  • 1/2 ks kostky masoxu (hovězí)
  • 1/2 ks pórku
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce parmazánu
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • worchestr
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z filetů z lososa odstraníme kůži, nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet.
    2. V pánvi rozehřejeme olivový olej s lžičkou másla, přidáme nakrájený pórek na kolečka, kostičky papriky, plátky hříbků, osolíme, opepříme, dusíme do měkka.
    3. Podušenou směs promícháme s vařenou rýží, přidáme nasekanou pažitku, ochutíme nastrouhaným masoxem, worchestrem.
    4. Na oleji opečeme kousky lososa, přidáme ke směsi.
    5. Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím