Rybářský rozcestník

Rýže s lososem a hříbky

Odležené kostky citronem pokapaného lososa opečené na oleji, promíchané s rýží smíchanou s podušenými houbami a zeleninou.

2 náročnost
20 minut
rýže
  • 200 g lososa
  • 200 g hříbků
  • 300 g vařené rýže
  • 2 ks červená a žlutá masitá paprika
  • 1/2 ks kostky masoxu (hovězí)
  • 1/2 ks pórku
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce parmazánu
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • worchestr
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z filetů z lososa odstraníme kůži, nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet.
    2. V pánvi rozehřejeme olivový olej s lžičkou másla, přidáme nakrájený pórek na kolečka, kostičky papriky, plátky hříbků, osolíme, opepříme, dusíme do měkka.
    3. Podušenou směs promícháme s vařenou rýží, přidáme nasekanou pažitku, ochutíme nastrouhaným masoxem, worchestrem.
    4. Na oleji opečeme kousky lososa, přidáme ke směsi.
    5. Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Číhátko (policajt) před špičkou prutu

    Trik našich dědů a pradědů, který s oblibou používá dodnes především starší generace rybářů především při chytání ryb na podzim a také z jara, kdy ryby berou obzvláště opatrně. Jde o jemné chytání na položenou, kdy každý, i sebemenší, záběr je vidět na číhátku zavěšeném kousek nad vodou pod špičkou prutu.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Hák na zajištění prutu

    Občas za to ryby umějí pěkně vzít, zvláště ty větší. Pak nezbývá, než být nachystaný, sedět u prutů a stihnout okamžitě zareagovat. Ovšem hlavně při delších výpravách být stále ve střehu prostě není možné. Pak se hodí mít pruty pěkně zajištěné, aby ryby neměli šanci je stáhnout do vody.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím