Rybářský rozcestník

Rýže s lososem a hříbky

Odležené kostky citronem pokapaného lososa opečené na oleji, promíchané s rýží smíchanou s podušenými houbami a zeleninou.

2 náročnost
20 minut
rýže
  • 200 g lososa
  • 200 g hříbků
  • 300 g vařené rýže
  • 2 ks červená a žlutá masitá paprika
  • 1/2 ks kostky masoxu (hovězí)
  • 1/2 ks pórku
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce parmazánu
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • worchestr
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z filetů z lososa odstraníme kůži, nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet.
    2. V pánvi rozehřejeme olivový olej s lžičkou másla, přidáme nakrájený pórek na kolečka, kostičky papriky, plátky hříbků, osolíme, opepříme, dusíme do měkka.
    3. Podušenou směs promícháme s vařenou rýží, přidáme nasekanou pažitku, ochutíme nastrouhaným masoxem, worchestrem.
    4. Na oleji opečeme kousky lososa, přidáme ke směsi.
    5. Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….