Rybářský rozcestník

Zapečený lín

Zahuštěnou smetanovou omáčkou přelití na pánvi na oleji dozlatova opečení líni, zapečení v troubě. Zapečené líny podáváme například s vařenými brambory a restovaný fazolkami.

2 náročnost
45 minut
zapečenýzapečenýzapečenýzapečený
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks líni kolem 30 cm
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Omáčka na zapečení:
  • 1 dl smetany na vaření
  • 1 dl hovězího vývaru
  • 5 cl bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • bílý mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané líny osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme chvíli odpočinout.
    2. Potom líny osušíme, celé obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji do zlatova, z obou stran.
    3. Opečené líny narovnáme do pekáčku.
    4. Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou naředíme hovězím vývarem a smetanou. Ochutíme bílým vínem, bílým pepřem, solí, krátce povaříme.
    5. Teplou omáčkou přelije líny a dáme do trouby zapéct. Až se na rybě začnou tvořit červené skvrny, troubu vypneme.

    Doporučení

    Zapečeného lína podáváme například s vařenými brambory a restovaný fazolkami.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….