2 náročnost
20 minut
+ doba naložení masa
300 g rybích filetů (treska, candát atd.)
3 ks mladé cibulky
1 ks červená paprika
1 ks bílek
1/4 ks celeru
3 lžíce rýžového vína
1 lžíce škrobové moučky
1 lžíce omáčka hoisin nebo teryiaky
1 lžička pasty miso
sezamové semínko
nasekaný koriandr
mletý zázvor
kurkuma
olej
+ asijské nudle jako příloha
Příprava
- Filety nakrájíme na proužky a namočíme do zálivky, kterou uděláme z rýžového vína, škrobové moučky, pasty miso, kurkumy, zázvoru a omáčky hoisin, kde je necháme 1 hodinu marinovat.
- V pánvi, na rozpáleném oleji, osmahneme na nudličky nakrájený celer a papriku. Potom přidáme naložené nudličky rybího masa, opékáme za stálého míchání, až rybí maso na pohled ztratí syrovost a začne vonět.
- Přidáme nakrájenou cibulku a zalijeme zálivkou, 2-3 lžíce, krátce povaříme.
- Směs rozprostřeme na uvařené asijské nudle, posypeme sezamem a nasekaným koriandrem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek