Rybářský rozcestník

Sledě s olejem a cibulí

Nakládaní sledi v oleji s hořčicí a bobkovým listem.

2 náročnost
30 minut
+ několik hodin odležení  
  • 5 ks sleďů
  • 50 g plnotučné hořčice
  • 100 g oleje
  • pergamenový papír
  • bobkové listy
  • voda
  • Příprava

    1. Sledě opereme, vyjmeme mlíčí, odřízneme hlavičky a ocásky a namočíme do vody
    2. Po několika hodinách je vyjmeme z vody, potom je vymačkáme, oloupeme, rozřízneme, vykostíme a každou půlku potřeme hořčicí, svineme do roliček a skládáme do sklenice jednu po druhé
    3. Sledě zalijeme olejem tak, aby byly potopeny, navrch položíme bobkové listy
    4. Sklenici přikryjeme pergamenovým papírem a postavíme do chladna.

    Doporučení

    Při podávání do každého zapíchneme párátko a podáváme obložené malými nakládanými okurkami, mrkví naloženou v octě a kolečky cibule.

    Poznámka

    Takto upravené sledě v oleji můžeme v chladu přechovávat delší dobu.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím