Rybářský rozcestník

Sledě s olejem a cibulí

Nakládaní sledi v oleji s hořčicí a bobkovým listem.

2 náročnost
30 minut
+ několik hodin odležení  
  • 5 ks sleďů
  • 50 g plnotučné hořčice
  • 100 g oleje
  • pergamenový papír
  • bobkové listy
  • voda
  • Příprava

    1. Sledě opereme, vyjmeme mlíčí, odřízneme hlavičky a ocásky a namočíme do vody
    2. Po několika hodinách je vyjmeme z vody, potom je vymačkáme, oloupeme, rozřízneme, vykostíme a každou půlku potřeme hořčicí, svineme do roliček a skládáme do sklenice jednu po druhé
    3. Sledě zalijeme olejem tak, aby byly potopeny, navrch položíme bobkové listy
    4. Sklenici přikryjeme pergamenovým papírem a postavíme do chladna.

    Doporučení

    Při podávání do každého zapíchneme párátko a podáváme obložené malými nakládanými okurkami, mrkví naloženou v octě a kolečky cibule.

    Poznámka

    Takto upravené sledě v oleji můžeme v chladu přechovávat delší dobu.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím