Rybářský rozcestník

Sledě s olejem a cibulí

Nakládaní sledi v oleji s hořčicí a bobkovým listem.

2 náročnost
30 minut
+ několik hodin odležení  
  • 5 ks sleďů
  • 50 g plnotučné hořčice
  • 100 g oleje
  • pergamenový papír
  • bobkové listy
  • voda
  • Příprava

    1. Sledě opereme, vyjmeme mlíčí, odřízneme hlavičky a ocásky a namočíme do vody
    2. Po několika hodinách je vyjmeme z vody, potom je vymačkáme, oloupeme, rozřízneme, vykostíme a každou půlku potřeme hořčicí, svineme do roliček a skládáme do sklenice jednu po druhé
    3. Sledě zalijeme olejem tak, aby byly potopeny, navrch položíme bobkové listy
    4. Sklenici přikryjeme pergamenovým papírem a postavíme do chladna.

    Doporučení

    Při podávání do každého zapíchneme párátko a podáváme obložené malými nakládanými okurkami, mrkví naloženou v octě a kolečky cibule.

    Poznámka

    Takto upravené sledě v oleji můžeme v chladu přechovávat delší dobu.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím