Rozpis na 2 porce:
2 ks porce štiky (150-200 g)
200 g růžičkové kapusty
50 g slaniny
sladká červená paprika
citronová šťáva
drcený kmín
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Porce štiky prošpikujeme, pokapeme citronem, osolíme.
- Kapustičky zbavíme zaschnutých lístků, v mírně osolené vodě uvaříme do měkka, scedíme, necháme okapat.
- Porce ryby osušíme, vložíme do zapékací misky, opepříme, okmínujeme, poprášíme jemně červenou paprikou, přidáme kapustičky, zbytek slaniny nakrájené na proužky. Poklademe plátky másla, pečeme při 180 °C 15 minut.
Doporučení
Takto upečenou štiku podáváme například se šťouchanými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek