Rybářský rozcestník

Jikry a mlíčí na bílém víně

Jednoduchý recept na přípravu jiker pečením.

2 náročnost
20 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 500 g jiker a mlíčí
  • 40 g másla
  • 1 dl bílého vína
  • 2 ks rajčat
  • 1 lžička jemné strouhanky
  • špetka kůry z dobře omytého citrónu
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Jikry a mlíčí dáme do kastrolku vymaštěného máslem
    2. Poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, posypeme jemně nastrouhanou citrónovou kůrou, osolíme, opepříme
    3. Nakonec polijeme vínem a rozehřátým máslem, posypeme strouhankou, nasekanou petrželkou
    4. Pečeme v troubě 10 minut.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?