Rybářský rozcestník

Zapečené filé s rajčatovou směsí a mozzarellou

Předpečené kostky rybího filé ochucené citronovým pepřem a solí, pak pokladené rajčatovou směsí připravenou zvlášť na pánvi a mozzarellou, kostky zapečené v troubě.

2 náročnost
40 minut
file-zapecene-indruchova-2018-2
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4-8 ks rybího filé (záleží na velikosti)
  • 4 ks středně velká rajčata
  • 1 ks větší červená cibule
  • 1 ks větší stroužek česneku
  • 100 g mozzarelly
  • špetka třtinového cukru
  • citronový pepř
  • rybí omáčka
  • olivový olej
  • koriandr
  • sůl
  • Příprava

    1. Rajčata na vrchní části nařízneme do kříže, spaříme je v horké vodě, pak je ihned zprudka ochladíme ve vodě s ledem, oloupeme je a pak nasekáme nadrobno
    2. Na troše kvalitního olivového oleje necháme zezlátnout na kostičky pokrájenou cibuli a česnek, přidáme spařená a nasekaná rajčata, nasekaný koriandr, rybí omáčku a špetku třtinového cukru, osolíme, zamícháme a chvíli vše provaříme, pak sundáme ze zdroje tepla
    3. Filé posypeme citronovým pepřem, osolíme, vložíme do zapékací misky vymazané olivovým olejem, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C na 10 minut předehřát, pak pekáček vytáhneme
    4. Na každou porci navrstíme směs z pánve, poklademe mozzarellou a dáme zapéct do trouby na dalších 10 minut.

    Poznámka

    Foto a inspirace: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

    Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.