Rybářský rozcestník

Lín pečený s brambory

Společně v jednom pekáčku upečený lín okořeněný, ochucený citronovou šťávou, protkaný anglickou slaninou, obložený předvařenými brambory.

2 náročnost
40 minut
Lín pečený s brambory
Lín
  • 750 g lína
  • 500 g brambor
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g šalotky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • tymián
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, vykuchaného lína na povrchu i uvnitř osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme odležet
    2. Oloupané, nakrájené brambory uvaříme do polo měkka, slijeme vodu, necháme okapat
    3. Kůži lína nařízneme, vložíme do zářezů proužky anglické slaniny
    4. Lína vložíme do prostorné pánve, nebo pekáče, obložíme povařenými brambory, přidáme šalotku, plátky česneku, zbytek nakrájené slaniny, posypeme kmínem, tymiánem, solí, pepřem
    5. Rybu i brambory poklademe plátky másla a dáme na 20 minut péct do vyhřáté trouby na 200 °C
    6. Na závěr ozdobíme rybu citronem a brambory posypeme petrželkou
    7. Brambory rozdělíme na talíře, naporcujeme rybu a podáváme.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.