Rybářský rozcestník

Lín pečený s brambory

Společně v jednom pekáčku upečený lín okořeněný, ochucený citronovou šťávou, protkaný anglickou slaninou, obložený předvařenými brambory.

2 náročnost
40 minut
Lín pečený s brambory
Lín
  • 750 g lína
  • 500 g brambor
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g šalotky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • tymián
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, vykuchaného lína na povrchu i uvnitř osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme odležet
    2. Oloupané, nakrájené brambory uvaříme do polo měkka, slijeme vodu, necháme okapat
    3. Kůži lína nařízneme, vložíme do zářezů proužky anglické slaniny
    4. Lína vložíme do prostorné pánve, nebo pekáče, obložíme povařenými brambory, přidáme šalotku, plátky česneku, zbytek nakrájené slaniny, posypeme kmínem, tymiánem, solí, pepřem
    5. Rybu i brambory poklademe plátky másla a dáme na 20 minut péct do vyhřáté trouby na 200 °C
    6. Na závěr ozdobíme rybu citronem a brambory posypeme petrželkou
    7. Brambory rozdělíme na talíře, naporcujeme rybu a podáváme.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím