300 g uzené ryby (treska, sumec, makrela...)
750 g brambor
2 ks vařená vejce
2 lžíce strouhanky
1 lžíce nasekané petrželky
sladká červená paprika
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Brambory ve slupce uvaříme do polo měkka, v mezičase rozdělíme maso z uzené ryby na malé kousky a odstraníme kostičky a kůži.
- Vychladnuté brambory nakrájíme na kolečka.
- Plech vymažeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, naskládáme kolečka brambor, osolíme, opepříme, jemně posypeme červenou paprikou, pokapeme máslem. Na brambory rozložíme kousky ryby a nasekaná vejce a nakrájenou petrželku.
- Vložíme do vyhřáté trouby a necháme 15 minut zapéct.
Doporučení
Podáváme se sterilovanou červenou řepou.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek