Rybářský rozcestník

Zapečená treska s majonézou

Úprava tresky ze skandinávské kuchyně. Podobně lze zapéct i filety ze sladkovodních ryb.

2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina odležení masa  
zapečenázapečenázapečenázapečená
  • 500 g filetů z tresky
  • 100 g majonézy
  • 1 ks větší cibule
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme uležet.
    2. V mezičase na oleji osmažíme dozlatova na oleji nakrájenou cibuli.
    3. Filety osušíme, narovnáme do zapékací misky, poklademe osmaženou cibulkou a potřeme majonézou.
    4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut, potom posypeme strouhankou, pečeme dalších 5 minut.
    5. Upečené filety posypeme nasekanou petrželkou, podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.