2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina odležení masa
500 g filetů z tresky
100 g majonézy
1 ks větší cibule
2 lžíce strouhanky
1 lžíce nasekané petrželky
citronová šťáva
pepř
sůl
Příprava
- Filety osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme uležet.
- V mezičase na oleji osmažíme dozlatova na oleji nakrájenou cibuli.
- Filety osušíme, narovnáme do zapékací misky, poklademe osmaženou cibulkou a potřeme majonézou.
- Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut, potom posypeme strouhankou, pečeme dalších 5 minut.
- Upečené filety posypeme nasekanou petrželkou, podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek