Rybářský rozcestník

Zapečená treska s majonézou

Úprava tresky ze skandinávské kuchyně. Podobně lze zapéct i filety ze sladkovodních ryb.

2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina odležení masa  
zapečenázapečenázapečenázapečená
  • 500 g filetů z tresky
  • 100 g majonézy
  • 1 ks větší cibule
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, hodinu necháme uležet.
    2. V mezičase na oleji osmažíme dozlatova na oleji nakrájenou cibuli.
    3. Filety osušíme, narovnáme do zapékací misky, poklademe osmaženou cibulkou a potřeme majonézou.
    4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 10 minut, potom posypeme strouhankou, pečeme dalších 5 minut.
    5. Upečené filety posypeme nasekanou petrželkou, podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.