Rybářský rozcestník

Dušená treska na zelenině

Rychlá, dietní úprava tresky, pokrm, který chutná opravdu skvěle. Vyzkoušený recept!

2 náročnost
30 minut
dušenádušenádušenádušená
  • 300 g filetů z tresky
  • 200 g zelených fazolek
  • 1 ks petržel
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1/4 ks celeru
  • 4 lžíce hrášku
  • citronová šťáva
  • plátky citronu
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odpočinout.
    2. V mezičase nakrájíme celer na nudličky, mrkev a petržel na kolečka, cibuli na kostičky.
    3. Filety osušíme, na másle opečeme z každé strany minutu, odložíme stranou.
    4. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. K cibuli přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, fazolky, hrášek, promícháme, osolíme, opepříme, na zeleninu rozložíme filety tresky, ochutíme drceným kmínem.
    5. Přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme 15 minut.
    6. Na talíř rozložíme podušenou zeleninu, na zeleninu položíme filety z tresky, ozdobíme citronem a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.