Rybářský rozcestník

Dušená treska na zelenině

Rychlá, dietní úprava tresky, pokrm, který chutná opravdu skvěle. Vyzkoušený recept!

2 náročnost
30 minut
dušenádušenádušenádušená
  • 300 g filetů z tresky
  • 200 g zelených fazolek
  • 1 ks petržel
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1/4 ks celeru
  • 4 lžíce hrášku
  • citronová šťáva
  • plátky citronu
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z tresky osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odpočinout.
    2. V mezičase nakrájíme celer na nudličky, mrkev a petržel na kolečka, cibuli na kostičky.
    3. Filety osušíme, na másle opečeme z každé strany minutu, odložíme stranou.
    4. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. K cibuli přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, fazolky, hrášek, promícháme, osolíme, opepříme, na zeleninu rozložíme filety tresky, ochutíme drceným kmínem.
    5. Přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme 15 minut.
    6. Na talíř rozložíme podušenou zeleninu, na zeleninu položíme filety z tresky, ozdobíme citronem a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.