Rybářský rozcestník

Caldeirada – portugalský rybí guláš

Jednoduchý, pikantní přitom velice chutný pokrm z pánve, kde můžeme použít mořské i sladkovodní ryby. Jedna z variant receptu na caldeiradu.

2 náročnost
45 minut
calderaidacalderaidacalderaidacalderaida
  • 400 g brambor
  • 300 g filetů z tresky (candáta, sumce, nebo např. kapra)
  • 100 g zelených fazolek
  • 100 g mušlí
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks cibule
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks červená paprika
  • 2 dl bílého vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • černý mletý pepř
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji v pánvi podusíme na kolečka nakrájenou cibuli.
    2. Přidáme na kolečka nakrájené brambory, rajčata, česnek, proužky papriky, nakrájené fazolky, podlijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme, až brambory začínají být měkké.
    3. Na podušené brambory se zeleninou naskládáme kousky ryb, přidáme mušle. Přiklopíme pokličkou, dusíme ještě 10 minut, až všechny suroviny jsou měkké.
    4. Pokrm dochutíme solí, pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

    Doporučení

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.