400 g brambor
300 g filetů z tresky (candáta, sumce, nebo např. kapra)
100 g zelených fazolek
100 g mušlí
4 ks rajčata
2 ks cibule
2 ks bobkové listy
1 ks červená paprika
2 dl bílého vína
2 lžíce rajského protlaku
černý mletý pepř
olivový olej
sůl
Příprava
- Na oleji v pánvi podusíme na kolečka nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kolečka nakrájené brambory, rajčata, česnek, proužky papriky, nakrájené fazolky, podlijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme, až brambory začínají být měkké.
- Na podušené brambory se zeleninou naskládáme kousky ryb, přidáme mušle. Přiklopíme pokličkou, dusíme ještě 10 minut, až všechny suroviny jsou měkké.
- Pokrm dochutíme solí, pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Doporučení
Text i foto: D. Marounek