Rybářský rozcestník

Zapečená ryba s těstovinami

Tento recept se hodí jak na filety z ryb mořských, tak sladkovodních. Jednoduchý recept, pokrm zapečený v troubě přelitý rozšlehanými vejci.

2 náročnost
45 minut
zapečenázapečenázapečenázapečená
  • 300 g vykostěného rybího masa (nebo filé)
  • 250 g dopředu uvařených těstovin
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 50 g strouhaného sýru
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1-2 ks vejce
  • 1 dl mléka
  • muškátový oříšek
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso a papriku nakrájíme na proužky. Zapékací misku vymažeme olejem.
    2. Na dno misky dáme vrstvu těstovin, poklademe kousky rybího masa, proužky papriky, přidáme hrášek, posypeme strouhaným sýrem, okořeníme špetkou muškátového květu, solí, pepřem. Navršíme další vrstvu až je miska plná.
    3. Vejce rozmícháme s mlékem a zalijeme suroviny v misce.
    4. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C 25 minut. Podáváme třeba s marinovaným červeným zelím, nebo zeleninovým salátem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.