300 g vykostěného rybího masa (nebo filé)
250 g dopředu uvařených těstovin
150 g sterilovaného hrášku
50 g strouhaného sýru
1 ks červená masitá paprika
1-2 ks vejce
1 dl mléka
muškátový oříšek
mletý pepř
olej
sůl
Příprava
- Rybí maso a papriku nakrájíme na proužky. Zapékací misku vymažeme olejem.
- Na dno misky dáme vrstvu těstovin, poklademe kousky rybího masa, proužky papriky, přidáme hrášek, posypeme strouhaným sýrem, okořeníme špetkou muškátového květu, solí, pepřem. Navršíme další vrstvu až je miska plná.
- Vejce rozmícháme s mlékem a zalijeme suroviny v misce.
- Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C 25 minut. Podáváme třeba s marinovaným červeným zelím, nebo zeleninovým salátem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek