Rybářský rozcestník

Kapr se šunkou, sýrem a křenem pečený v alobalu

Porce kapra obložené plátkem šunky a sýra, posypané nastrouhaným křenem, zabalené do máslem pomazaného alobalu, v troubě upečené.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 4 ks plátky šunky
  • 4 ks plátky sýra typu eidam nebo primátor
  • 60 g másla
  • křen
  • sůl
  • alobal na zabalení
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra osolíme a položíme každou zvlášť na čtverec alobalu vymazaného máslem
    2. Na jednotlivé kousky masa položíme vždy plátek sýra a šunky, posypeme je nastrouhaným křenem, důkladně zabalíme, aby se nám šťáva z ryby nedostala ven
    3. Dáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 15-20 minut
    4. Hotový pokrm servírujeme částečně rozbalený, i s alobalem, ozdobený například snítky petrželky a kolečky rajčat a to spolu s čerstvým pečivem nebo různě upravenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím