Rybářský rozcestník

Kapr se šunkou, sýrem a křenem pečený v alobalu

Porce kapra obložené plátkem šunky a sýra, posypané nastrouhaným křenem, zabalené do máslem pomazaného alobalu, v troubě upečené.

2 náročnost
30 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 4 ks plátky šunky
  • 4 ks plátky sýra typu eidam nebo primátor
  • 60 g másla
  • křen
  • sůl
  • alobal na zabalení
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra osolíme a položíme každou zvlášť na čtverec alobalu vymazaného máslem
    2. Na jednotlivé kousky masa položíme vždy plátek sýra a šunky, posypeme je nastrouhaným křenem, důkladně zabalíme, aby se nám šťáva z ryby nedostala ven
    3. Dáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 15-20 minut
    4. Hotový pokrm servírujeme částečně rozbalený, i s alobalem, ozdobený například snítky petrželky a kolečky rajčat a to spolu s čerstvým pečivem nebo různě upravenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!