Rybářský rozcestník

Ryba po kantonsku

Recept na úpravu ryb z čínské kuchyně. Takto lze připravit mořské i sladkovodní ryby. V receptu byl použit losos.

2 náročnost
40 minut
rybaRybaryba
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks filety z lososa (150-200 g)
  • 2 lžíce rýžového vína (lze nahradit bílým vínem)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 čajová lžička strouhaného zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • podle chuti mleté chilli
  • sezamové semínko
  • jarní cibulka
  • olej
  • Příprava

    1. Ze sójové omáčky, vína, cukru, zázvoru, chilli připravíme omáčku.
    2. Filety lososa vložíme kůží dolů do zapékací misky, kterou vymažeme olejem.
    3. Rybu potřeme omáčkou, vložíme do vyhřáté trouby, po 8 minutách přelijeme zbytkem omáčky, pečeme 15 minut při 180 °C.
    4. Pečeného lososa posypeme na talíři jarní cibulkou a sezamovými semínky.

    Doporučení

    Podáváme například s čínskými nudlemi, které promícháme s dušenou zeleninou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Zakrmovací pachová krmítka

    Dnes je docela trendy, při chytání ryb, používat různé umělé nástrahy, například napodobeniny brouků, mušek, rybek, či jiných potvůrek žijících pod vodou nebo i kolem vody. Dnešní moderní rybář však má ve svém arzenálu i jiné umělotiny, například umělou kukuřici. A tak není divu, že někdo vymyslel i variantu lovu ryb s krmítkem, ale bez krmení, jen s houbičkou umístěnou v krmítku, která po nadipování dělá ve vodě podobnou práci, jako klasická zakrmovací směs.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím