Rybářský rozcestník

Ryba po kantonsku

Recept na úpravu ryb z čínské kuchyně. Takto lze připravit mořské i sladkovodní ryby. V receptu byl použit losos.

2 náročnost
40 minut
rybaRybaryba
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks filety z lososa (150-200 g)
  • 2 lžíce rýžového vína (lze nahradit bílým vínem)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 čajová lžička strouhaného zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • podle chuti mleté chilli
  • sezamové semínko
  • jarní cibulka
  • olej
  • Příprava

    1. Ze sójové omáčky, vína, cukru, zázvoru, chilli připravíme omáčku.
    2. Filety lososa vložíme kůží dolů do zapékací misky, kterou vymažeme olejem.
    3. Rybu potřeme omáčkou, vložíme do vyhřáté trouby, po 8 minutách přelijeme zbytkem omáčky, pečeme 15 minut při 180 °C.
    4. Pečeného lososa posypeme na talíři jarní cibulkou a sezamovými semínky.

    Doporučení

    Podáváme například s čínskými nudlemi, které promícháme s dušenou zeleninou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.