Rybářský rozcestník

Tolstolobik s hořčicovým máslem

Vařené rybí maso servírované polité hořčicovým máslem.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porce tolstolobika
  • 1 ks cibule
  • 1 ks hřebíčku
  • kousek bobkového listu
  • voda
  • sůl
  • Na hořčicové máslo:
  • 120 g másla
  • 2 lžíce jemné hořčice
  • citronová šťáva
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Do mírně osolené vody dáme oloupanou rozpůlenou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, bobkový list a povaříme asi 10 minut
    2. Do vývaru vložíme částečně rozmrazené porce ryby, když voda začne opět vařit, zmírníme příkon energie a zvolna vaříme do změknutí
    3. Uvařené porce ryb vyjmeme nejlépe pomocí děrované lopatky a upravíme je na nahřáté talíře, přelijeme horkým hořčicovým máslem.

    Příprava hořčicového másla:
    Máslo rozehřejeme, nejlépe ve vodní lázni, přidáme hořčici a zvolna, za stálého míchání přivedeme téměř k varu, během zahřívání máslo podle chuti přisolíme a přisladíme. Do hotové omáčky přidáme podle chuti citrónovou šťávu.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme opékané brambory, salát a osminku citrónu.

    Poznámka

    Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!