Rybářský rozcestník

Smažený karas se sýrovým obalem

Porce karasa obalené ve směsi mouky a nastrouhaného tvrdého sýry, usmažené dozlatova.

2 náročnost
20 minut
  • 800 g karasa
  • 160 g oleje
  • 100 g tvrdého sýra
  • hladká mouka
  • snítky čerstvé petrželky
  • sůl
  • plátky citrónu na ozdobu
  • Příprava

    1. Pod tekoucí vodou omyté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme, obalíme ve směsi hladké mouky a nastrouhaného tvrdého sýra
    2. Na dobře rozpáleném oleji rybu usmažíme dozlatova
    3. Na talířích jednotlivé porce smaženého karasa zdobíme snítky petrželky a plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

    Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.