Rybářský rozcestník

Staročeský kapr na černo

Kapr připravený tzv. „na černo“, tedy povařený s kořenovou zeleninou a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
60 minut
  • 1 ks kapra
  • 1 ks cibule
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 150 g perníku
  • 100 g sušených švestek nebo 2 lžíce švestkových povidel
  • 60 g másla
  • 30 g mandlí
  • 20 g rozinek
  • 1 dl červeného vína
  • 1 dl černého piva
  • 2 lžíce octa
  • několik kuliček celého pepře
  • nového koření
  • bobkový list
  • tymián
  • citrón
  • voda
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra zabijeme, krev zachytíme do nádoby, vnitřnosti vybereme a kapra vypláchneme octem
    2. Rybu naporcujeme, osolíme a necháme chvíli odležet
    3. Na sádle osmažíme nakrájenou zeleninu a cibuli, přidáme koření, omytou citrónovou kůru, zalijeme půl litrem horké vody a osolíme
    4. Do vroucího základu vložíme připravené porce kapra a zvolna jej vaříme do měkka
    5. Uvařené porce opatrně vyjmeme a přendáme do jiné nádoby, do základu přidáme nastrouhaný perník, černé pivo, švestková povidla nebo sušené švestky, kapří krev s octem a vše důkladně provaříme
    6. Provařenou omáčku ochutíme červeným vínem, cukrem, citrónovou šťávou a přecedíme ji přes jemné sítko na kapří maso
    7. Nakonec přidáme oprané rozinky a spařené, oloupané a na nudličky nakrájené mandle.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím