2 ks podkovy ze sumce (250-300 g)
1 ks chilli paprička
1 sklenice leča (750 g)
1 lžíce worchesterové omáčky
červená mletá paprika
hladká mouka
olej
sůl
Příprava
- Podkovy rozpůlíme, vyřízneme páteřní kost, osolíme, pokapeme citronem, necháme hodinu odpočinout (citronem se pokapává rybí maso, protože uvolní vodu a maso se zpevní).
- Porce ryby osušíme a obalíme v hladké mouce, kterou jsme promíchali se sladkou červenou paprikou.
- V prostorné pánvi opečeme sumce dozlatova z obou stran.
- Do pánve nalijeme sklenici sterilovaného leča i s nálevem, přidáme chilli papričku, worchestr, přiklopíme a dusíme zvolna 15 minut. Sundáme poklici, necháme vysmahnout přebytečnou tekutinu, až zelenina zhoustne, při dušení se krásně rozvaří a vytvoří hustou omáčku.
- Rybu na talíři přelijeme omáčkou, podáváme s pečivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek