2 ks makrely
2 ks rajčata
4 ks stroužky česneku
150 g žampionů
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce worchestru
1 lžíce dijonské hořčice
1 čajová lžička sojové omáčky
hladká mouka
chilli
olej
sůl
petrželka na posypání
Příprava
- Z makrel odstraníme hlavy, ocasy, podélně rozřízneme, odstraníme páteře a kosti, které jdou lehce vytáhnout.
- Filety osušíme, osolíme, posypeme lehce hladkou moukou, opečeme, krátce, zprudka na oleji z obou stran.
- Oheň ztlumíme, přidáme na plátky nakrájené žampiony, česnek, oloupaná rajčata, rajský protlak, dusíme pod pokličkou, až zelenina a houby změknou.
- Ke směsi přidáme worchestr, sojovou omáčku hořčici, chilli, dusíme ještě 5 minut.
- Ryby na talíři přelijeme omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou, podáváme s pečivem nebo chlebem, zapíjíme vychlazeným pivem.
Doporučení
Podobně lze upravit i jiné druhy mořských nebo sladkovodních ryb.