Rybářský rozcestník

Nadívaný candát

V celku upečený candát, naplnění směsí z povařeného rybího masa, nastrouhané zeleniny, kostiček uzeného masa a dalších ingrediencí.

3 náročnost
90 minut
  • 1,2-1,5 kg candáta
  • 50 g slaniny
  • 10 g hladké mouky
  • citronová šťáva
  • rybí vývar
  • sůl
  • Na nádivku:
  • 500 g jiného rybího masa
  • 100 g másla
  • 80 g uzeného masa (bůček, plecko)
  • 40 g mrkve
  • 20 g sardelové pasty
  • 20 g celeru
  • 10 g nasekané petrželky
  • 2 ks den staré housky
  • 1 ks cibule
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného candáta otevřeme ve hřbetu, vyjmeme páteř a vzniklým otvorem rybu vykucháme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou
    2. Jiné rybí maso vykostíme, umeleme, přidáme housky máčené v mléce, očištěnou, nastrouhanou cibuli a zeleninu, nasekanou petrželku, sardelovou pastu a na drobné kostičky nakrájené uzené maso
    3. Vše osolíme, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem a promícháme s rozpuštěným máslem
    4. Připravenou rybu směsí naplníme, sešijeme a zvolna na plátcích slaniny asi 50 minut dusíme, zaklopenou, v troubě vyhřáté na 180-190 °C
    5. Na posledních 15 minut nadívaného candáta odklopíme, během pečení maso přeléváme rybím vývarem
    6. Upečenou rybu vytáhneme z pekáče, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar, povaříme a dochutíme citrónovou šťávou, případně solí
    7. Upečeného candáta dáme na mísu a přelijeme připravenou omáčkou z výpeku.

    Nejčtenější články

    Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

    Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.