V celku upečený candát, naplnění směsí z povařeného rybího masa, nastrouhané zeleniny, kostiček uzeného masa a dalších ingrediencí.
1. Očištěného candáta otevřeme ve hřbetu, vyjmeme páteř a vzniklým otvorem rybu vykucháme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou
2. Jiné rybí maso vykostíme, umeleme, přidáme housky máčené v mléce, očištěnou, nastrouhanou cibuli a zeleninu, nasekanou petrželku, sardelovou pastu a na drobné kostičky nakrájené uzené maso
3. Vše osolíme, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem a promícháme s rozpuštěným máslem
4. Připravenou rybu směsí naplníme, sešijeme a zvolna na plátcích slaniny asi 50 minut dusíme, zaklopenou, v troubě vyhřáté na 180-190 °C
5. Na posledních 15 minut nadívaného candáta odklopíme, během pečení maso přeléváme rybím vývarem
6. Upečenou rybu vytáhneme z pekáče, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar, povaříme a dochutíme citrónovou šťávou, případně solí
7. Upečeného candáta dáme na mísu a přelijeme připravenou omáčkou z výpeku.