Rybářský rozcestník

Vaření raků v pivě

K vaření raků používáme různých vývarů s různými přísadami, které volíme podle toho, jaké příchuti chceme u raků dosáhnout.

2 náročnost
25 minut
  • 30 ks raků
  • 10 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks zrnek nového koření
  • 2 l světlého piva
  • 1 l vody
  • zelená petržel
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce dáme vodu, sůl, kmín, jemně nasekanou zelenou petržel, zrnka pepře, zrnka nového koření a necháme asi 5 minut povařit
    2. Potom přilijeme pivo, znovu přivedeme vše do varu a teprve do prudce vařícího vývaru vhodíme očištěné raky, které chvilku podržíme vařečkou pod vodou, abychom je co nejdříve usmrtili
    3. Hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme dalších 10-15 minut.

    Poznámka

    Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.