Rybářský rozcestník

Vaření raků v pivě

K vaření raků používáme různých vývarů s různými přísadami, které volíme podle toho, jaké příchuti chceme u raků dosáhnout.

2 náročnost
25 minut
  • 30 ks raků
  • 10 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks zrnek nového koření
  • 2 l světlého piva
  • 1 l vody
  • zelená petržel
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Do hrnce dáme vodu, sůl, kmín, jemně nasekanou zelenou petržel, zrnka pepře, zrnka nového koření a necháme asi 5 minut povařit
    2. Potom přilijeme pivo, znovu přivedeme vše do varu a teprve do prudce vařícího vývaru vhodíme očištěné raky, které chvilku podržíme vařečkou pod vodou, abychom je co nejdříve usmrtili
    3. Hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme dalších 10-15 minut.

    Poznámka

    Na jednu osobu počítáme podle velikosti 6 až 10 raků.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?