Rybářský rozcestník

Vařená treska s máslem

Treska uvařená se zeleninou, podávaná se zálivkou z másla.

2 náročnost
45 minut
  • 1000 g vykuchané tresky bez hlavy
  • ocet
  • sůl
  • Vývar:
  • 50 g petržele
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 30 g cibule
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • Zálivka z másla:
  • 70 g másla
  • 3 ks vajec vařených natvrdo
  • zelená nať
  • Příprava

    1. Z tresky stáhneme kůži a břišní dutinu pokropíme rybu octem
    2. Uvaříme zeleninu, vývar scedíme a osolíme
    3. Rybu vložíme do vařícího vývaru a vaříme zvolna 20 minut
    4. Vejce uvaříme, oloupeme a nasekáme, nasekáme zelenou nať a zpěníme máslo
    5. Uvařenou rybu vyjmeme, položíme na mísu, necháme okapat, posypeme rozsekaným vejcem, petrželovou natí a polijeme rozpuštěným máslem.

    Doporučení

    K tresce podáváme např. vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.