Rybářský rozcestník

Vařená treska s máslem

Treska uvařená se zeleninou, podávaná se zálivkou z másla.

2 náročnost
45 minut
  • 1000 g vykuchané tresky bez hlavy
  • ocet
  • sůl
  • Vývar:
  • 50 g petržele
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 30 g cibule
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl
  • Zálivka z másla:
  • 70 g másla
  • 3 ks vajec vařených natvrdo
  • zelená nať
  • Příprava

    1. Z tresky stáhneme kůži a břišní dutinu pokropíme rybu octem
    2. Uvaříme zeleninu, vývar scedíme a osolíme
    3. Rybu vložíme do vařícího vývaru a vaříme zvolna 20 minut
    4. Vejce uvaříme, oloupeme a nasekáme, nasekáme zelenou nať a zpěníme máslo
    5. Uvařenou rybu vyjmeme, položíme na mísu, necháme okapat, posypeme rozsekaným vejcem, petrželovou natí a polijeme rozpuštěným máslem.

    Doporučení

    K tresce podáváme např. vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?