Rybářský rozcestník

Smažená obalovaná treska

Klasický recept na smaženou tresku.

2 náročnost
25 minut
Smažená obalovaná treska
  • 1 ks vykuchané tresky bez hlavy
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • vejce
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku očistíme, seřízneme maso a kůži, nakrájíme na porce a osolíme
    2. Připravíme mouku, rozšleháme vejce a prosejeme strouhanou housku
    3. Maso obalujeme v mouce, namočíme do vejce a obalíme ve strouhance
    4. Na rozpáleném tuku smažíme dozlatova
    5. Dosmažujeme zvolna!

    Doporučení

    – K rybě podáváme křen, brambory a kyselé zelí, zeleninový salát nebo salát z čerstvé zeleniny.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Chytání sumců na malých vodách na položenou

    Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím