Rybářský rozcestník

Smažená obalovaná treska

Klasický recept na smaženou tresku.

2 náročnost
25 minut
Smažená obalovaná treska
  • 1 ks vykuchané tresky bez hlavy
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • vejce
  • sůl
  • Příprava

    1. Tresku očistíme, seřízneme maso a kůži, nakrájíme na porce a osolíme
    2. Připravíme mouku, rozšleháme vejce a prosejeme strouhanou housku
    3. Maso obalujeme v mouce, namočíme do vejce a obalíme ve strouhance
    4. Na rozpáleném tuku smažíme dozlatova
    5. Dosmažujeme zvolna!

    Doporučení

    – K rybě podáváme křen, brambory a kyselé zelí, zeleninový salát nebo salát z čerstvé zeleniny.

    Nejčtenější články

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?

    Víte, jaký je rozdíl mezi celosvazovou povolenkou a povolenkou celorepublikovou?

    Každý rok nám do redakce píše či volá mnoho rybářů, kterým není jasné, jaký je rozdíl mezi povolenkou k lovu ryb celosvazovou a povolenkou celorepublikovou. Přitom není až tak těžké to všeobecně definovat. Celosvazové povolenky platí na všech revírech územních svazů ČRS a na revírech Rady ČRS. Celorepublikové povolenky platí na všech revírech územních svazů, na revírech Rady ČRS a navíc i na revírech Moravského rybářského svazu.