Rybářský rozcestník

Vařená parma

Porce parmy povařené v osolené vodě s bílým vínem a šalvějí, servírované pokapané citrónovou šťávou.

2 náročnost
20 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce parmy
  • 2 hrnky pitné vody
  • 1 hrnek bílého vína
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • několik snítek šalvěje
  • sůl
  • Příprava

    1. Na kuchyňské zpracování připravené porce parmy vložíme do širšího hrnce
    2. Rybí maso zalijeme mírně osolenou vodou a bílým vínem, přivedeme k varu
    3. Přidáme několik snítek čerstvé šalvěje a vaříme, za mírného probublávání vody, asi 15 minut
    4. Jednotlivé porce uvařené parmy na talířích pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

    Doporučení

    Horké rybí maso můžeme ještě na talířích omastit trochou másla.

    Nejčtenější články

    Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

    Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

    Lov sumců na položenou na pelety a boilies

    Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. „halibutky“ tedy pelety, které, kromě jiného, obsahují maso sardinek. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se dočkat i na pelety pěkných úlovků a to nejen sumců, ale i kaprů, případně i dalších ryb. Ovšem díky masivnímu zakrmování kaprů boilies koulemi dnes můžeme úspěšně chytat sumce na položenou také na oblíbené boilies.

    Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

    Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím