Rybářský rozcestník

Vařená parma

Porce parmy povařené v osolené vodě s bílým vínem a šalvějí, servírované pokapané citrónovou šťávou.

2 náročnost
20 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce parmy
  • 2 hrnky pitné vody
  • 1 hrnek bílého vína
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • několik snítek šalvěje
  • sůl
  • Příprava

    1. Na kuchyňské zpracování připravené porce parmy vložíme do širšího hrnce
    2. Rybí maso zalijeme mírně osolenou vodou a bílým vínem, přivedeme k varu
    3. Přidáme několik snítek čerstvé šalvěje a vaříme, za mírného probublávání vody, asi 15 minut
    4. Jednotlivé porce uvařené parmy na talířích pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

    Doporučení

    Horké rybí maso můžeme ještě na talířích omastit trochou másla.

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím