Rybářský rozcestník

Vařená parma

Porce parmy povařené v osolené vodě s bílým vínem a šalvějí, servírované pokapané citrónovou šťávou.

2 náročnost
20 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce parmy
  • 2 hrnky pitné vody
  • 1 hrnek bílého vína
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • několik snítek šalvěje
  • sůl
  • Příprava

    1. Na kuchyňské zpracování připravené porce parmy vložíme do širšího hrnce
    2. Rybí maso zalijeme mírně osolenou vodou a bílým vínem, přivedeme k varu
    3. Přidáme několik snítek čerstvé šalvěje a vaříme, za mírného probublávání vody, asi 15 minut
    4. Jednotlivé porce uvařené parmy na talířích pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

    Doporučení

    Horké rybí maso můžeme ještě na talířích omastit trochou másla.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

    Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

    Chytání dravců na makrelí ocásek

    Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím