Rybářský rozcestník

Vařená parma

Porce parmy povařené v osolené vodě s bílým vínem a šalvějí, servírované pokapané citrónovou šťávou.

2 náročnost
20 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce parmy
  • 2 hrnky pitné vody
  • 1 hrnek bílého vína
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • několik snítek šalvěje
  • sůl
  • Příprava

    1. Na kuchyňské zpracování připravené porce parmy vložíme do širšího hrnce
    2. Rybí maso zalijeme mírně osolenou vodou a bílým vínem, přivedeme k varu
    3. Přidáme několik snítek čerstvé šalvěje a vaříme, za mírného probublávání vody, asi 15 minut
    4. Jednotlivé porce uvařené parmy na talířích pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

    Doporučení

    Horké rybí maso můžeme ještě na talířích omastit trochou másla.

    Nejčtenější články

    Chytáme štiky – vhodné rybolovné techniky

    Jak asi každý rybář ví, štika je v českých vodách hned po sumci druhá největší ryba dorůstající délky hodně přes 1 metr. Vážit pak může až ke 35 kg. Ovšem průměrná lovná délka v Česku je jen někde kolem 40 až 70 cm, o váze ryb sotva několika kilogramů. Je to predátor a zdravotní policie v jednom. Ráda totiž loví zraněné a nemocné ryby, nepohrdne ale ani mrtvou rybkou, drobnými hlodavci či mláďaty ptáků. A jak tedy na štiky? Využít můžeme hned několik metod. Chytáme je na plavanou, položenou, nebo také vláčením. Ovšem jde to i na mušku s muškařským náčiním!

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Chytání sumců na malých vodách na položenou

    Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím