Rybářský rozcestník

Parma na rajčatech

Okořeněné, osolené porce ryb obalené v mouce a opečené v rozpáleném oleji, servírované s orestovanými rajčaty.

2 náročnost
25 minut
+ 30 minut odležení  
  • 2 ks parmy
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 400 g rajčat
  • 5 lžic oleje
  • hladká mouka
  • tymián
  • mletý černý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Parmy vykucháme, očistíme, zbavíme kůže a podélně rozřízneme, opláchneme je pod studenou tekoucí vodou
    2. Rybí maso ze všech stran potřeme česnekem utřeným se solí, okořeníme, pokapeme olejem a necháme v chladu 30 minut odležet
    3. V této fázi přípravy parmy obalíme v mouce a opečeme je, po obou stranách, na rozpáleném oleji, pak ryby vytáhneme a uchováme v tepla
    4. Ve výpeku z ryb orestujeme na kostičky nakrájená rajčata s jedním stroužkem česneku nakrájeným na plátky, rajčata osolíme a dochutíme kořením
    5. Nejlépe na předehřátých talířích jednotlivé porce opečené parmy přelijeme částí orestovaných rajčat, hojně posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.

    Nejčtenější články

    Haltýř z pračky

    Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

    Stravování u vody – krabičková metoda

    Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

    VIKING – elektrická energie pro vaše dobrodružství

    Tento článek je pro všechny, kteří aspoň jednou chtěli na rybách nabíjet svoje telefony, sonary, nebo si pustit přenosnou televizi a nechtěli pro nabíjení používat standardní a hlučné benzínové generátory.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím