Rybářský rozcestník

Smažená parma

Porce vykuchané parmy pokapané citrónovou šťávou, obalené ve směsi hladké mouky, kari koření a pepře, usmažené v rozpáleném oleji dozlatova.

2 náročnost
20 minut
+ 30 minut odležení  
  • 800 g parmy
  • 140 g oleje
  • 6 lžic hladké mouky
  • 2 lžičky kari koření
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce parmy pokapeme citrónovou šťávou a necháme 30 minut odležet
    2. Odleželé rybí maso obalíme ve směsi hladké mouky, kari koření a pepře
    3. Smažíme zvolna, v rozpáleném oleji, dozlatova.

    Nejčtenější články

    Zajištění háčku PVA pěnou

    Při chytání ryb se nám občas stane, že háček se při náhozu zamotá do montáže nebo kmenové šňůry, případně se nám ve vodě zahákne o nějakou rostlinu. Tomu lze předejít například šikovným napíchnutím PVA pěny na hrot háčku.

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím