Rybářský rozcestník

Nakládané jikry

Dříve se tato pochoutka prodávala pomalu v každé hospodě, někde se nakládaly jikry a mlíčí společně, jinde zvlášť. Nejvhodnější na tento recept jsou jikry z kaprů, karasů a cejnů.

1 náročnost
15 minut
+ 2 dny rozležení  
Nakládané jikry ve sklenici
Nakládané
  • 1 kg rybích jiker
  • 4 ks cibule
  • 2 ks červené papriky
  • citronová šťáva
  • voda
  • pepř
  • ocet
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Jikry chvíli povaříme v osolené vodě, odstraníme blánu, v které jsou uloženy, propláchneme vodou a necháme okapat
    2. Jikry promícháme s pokrájenou cibulí a paprikou, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme trochu octa a důkladně promícháme s olejem
    3. Směs nandáme do sklenic, zalijeme olejem, aby byly jikry ponořené a necháme 2 dny v chladu rozležet
    4. Nakládané jikry podáváme s pečivem k pivu.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na Středočeskou juniorku v plavané

    Místní organizace Nymburk pořádá ve dnech 24. – 25. 9. 2022 náborový závod Středočeská juniorka v plavané – podzimní kolo, který se koná na revíru Labe 21 a je určen věkovým kategoriím U15 a U20….