Rybářský rozcestník

Nakládané jikry

Dříve se tato pochoutka prodávala pomalu v každé hospodě, někde se nakládaly jikry a mlíčí společně, jinde zvlášť. Nejvhodnější na tento recept jsou jikry z kaprů, karasů a cejnů.

1 náročnost
15 minut
+ 2 dny rozležení  
Nakládané jikry ve sklenici
Nakládané
  • 1 kg rybích jiker
  • 4 ks cibule
  • 2 ks červené papriky
  • citronová šťáva
  • voda
  • pepř
  • ocet
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Jikry chvíli povaříme v osolené vodě, odstraníme blánu, v které jsou uloženy, propláchneme vodou a necháme okapat
    2. Jikry promícháme s pokrájenou cibulí a paprikou, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme trochu octa a důkladně promícháme s olejem
    3. Směs nandáme do sklenic, zalijeme olejem, aby byly jikry ponořené a necháme 2 dny v chladu rozležet
    4. Nakládané jikry podáváme s pečivem k pivu.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím