Porce kapra obalené v trojobalu z hladké mouky, hořčice, citronové šťávy, strouhanky a sýra, smažené dozlatova.
1. Kapra vykucháme, omyjeme, osušíme, celého osolíme a necháme sůl asi 5 minut působit, pak tupou stranou nože stáhneme šlem a znovu ho omyjeme a osušíme
2. Z kapra odřízneme hlavu, ploutve a maso naporcujeme na podkovy silné asi 2,5 – 3 cm
3. Jednotlivé porce obalíme v hladké mouce, pak potřeme plnotučnou hořčicí našlehanou s citronovou šťávou, aby měla ryba pikantnější chuť a nakonec ve strouhance smíchané s na jemno nastrouhaným sýrem (sýr zachytí šťávu vytékající při smažení z trojobalu)
4. Na pánvi v rozehřátém oleji porce kapra zvolna po obou stranách osmažíme dozlatova
5. Hotové porce urovnáme na mísu, ozdobíme plátky citronu, pomeranče a rajčat.
Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovým salátem.