Rybářský rozcestník

Vánoční kapr po ďábelsku

Porce kapra obalené v trojobalu z hladké mouky, hořčice, citronové šťávy, strouhanky a sýra, smažené dozlatova.

2 náročnost
45 minut
  • 1 ks středně velkého kapra
  • olej na smažení
  • plátky citronu, pomeranče a rajčat na ozdobu
  • sůl
  • Na obalení:
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 150 g strouhanky
  • 60 g nastrouhaného eidamu (ementálu)
  • Příprava

    1. Kapra vykucháme, omyjeme, osušíme, celého osolíme a necháme sůl asi 5 minut působit, pak tupou stranou nože stáhneme šlem a znovu ho omyjeme a osušíme
    2. Z kapra odřízneme hlavu, ploutve a maso naporcujeme na podkovy silné asi 2,5 – 3 cm
    3. Jednotlivé porce obalíme v hladké mouce, pak potřeme plnotučnou hořčicí našlehanou s citronovou šťávou, aby měla ryba pikantnější chuť a nakonec ve strouhance smíchané s na jemno nastrouhaným sýrem (sýr zachytí šťávu vytékající při smažení z trojobalu)
    4. Na pánvi v rozehřátém oleji porce kapra zvolna po obou stranách osmažíme dozlatova
    5. Hotové porce urovnáme na mísu, ozdobíme plátky citronu, pomeranče a rajčat.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovým salátem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!