Rybářský rozcestník

Pečený kapr s jikrovou nádivkou

Kapr plněný jikrovou nádivkou, upečený v troubě dozlatova.

2 náročnost
60 minut
+ 2 hodiny odležení  
  • 1200 g kapra
  • 180 g másla
  • 150 g jiker z kapra
  • 100 ml bílého vína
  • 2 ks vajec
  • 2 ks strouhaných housek
  • 1 ks cibule
  • citronová šťáva
  • muškátový květ
  • mletý bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • plátky citronu, limetky a rajčat na ozdobu
  • Příprava

    1. Očištěného kapra vykucháme, omyjeme, lehce osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu alespoň 2 hodiny odležet
    2. Jikry uvaříme ve vodě s bílým vínem i solí doměkka a necháme vychladnout
    3. Pak k nim přidáme polovinu másla, strouhané housky, usmažené 1 vejce, syrové 1 vejce, špetku muškátového květu i bílého mletého pepře, sůl a důkladně promícháme
    4. Kapra naplníme připravenou nádivkou a sešijeme
    5. Na zbylém rozehřátém másle zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, na ni položíme kapra, dáme do trouby, pečeme při 200 °C asi 30 minut, za občasného polévání šťávou a během pečení jednou obrátíme
    6. Upečeného kapra ozdobíme plátky citronu, limetek a rajčat a podáváme s bramborovým salátem, hranolky nebo vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….