Rybářský rozcestník

Dušený kapr s pikantní kašičkou

Porce kapra podušené s máslem, kořením, kudrnkou a bílým vínem doměkka, potřené pikantní kašičkou, ozdobené paprikou, petrželkou a plátky citronu.

2 náročnost
50 minut
  • 1 ks (asi 2 kg) kapra
  • 200 g másla
  • 250 ml bílého vína
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1/2 lžičky kuliček pepře
  • 1 ks svazku kudrnky
  • voda
  • sůl
  • Na kašičku:
  • 2 lžičky estragonového octa
  • 1 lžička cukru
  • 4 ks vařených žloutků
  • 2 ks střední cibule
  • špetka mletého pepře
  • sůl
  • Na zdobení:
  • 1 ks červené papriky
  • zelená petrželka
  • plátky citronu
  • Příprava

    1. Kapra vykucháme, důkladně omyjeme, osušíme, nakrájíme na podkovy, ze všech stran osolíme a vložíme do pekáčku
    2. Přidáme na kousky nakrájené máslo, nové koření, celý pepř, svazek kudrnky, podlijeme bílým vínem a dusíme v troubě doměkka (podle potřeby podléváme vodou), pak dáme stranou a udržujeme v teple
    3. Oloupané cibule nastrouháme, přidáme uvařené utřené žloutky, podle chuti estragonový ocet, sůl, mletý pepř, cukr a vše dobře promícháme
    4. Takto připravenou kašičkou potřeme dušené porce kapra, ozdobíme očištěnou, na proužky nakrájenou paprikou, na drobno nasekanou petrželkou, plátky citronu a podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.