Rybářský rozcestník

Vařený kapr se zeleninou

V mírně osolené vodě dochucené citronovou šťávou uvařené porce kapra, servírované s povařenou kořenovou zeleninou a hráškem.

2 náročnost
30 minut
  • 600-800 g kapra připraveného k tepelnému zpracování v kuchyni
  • 150 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g hrášku
  • 80 g másla
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky, spolu s hráškem zeleninu povaříme v mírně osolené vodě do měkka
    2. Porce kapra podlijeme vodou, tu osolíme špetkou soli, přidáme citronovou šťávu a vaříme tak 15 minut na mírném zdroji tepla
    3. Měkkou zeleninu scedíme, k zelenině přidáme polovinu másla, nasekanou petrželku a vše promícháme
    4. Porce kapra rozdělíme na jednotlivé talíře, osolíme, doplníme zeleninou a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.

    Nejčtenější články

    Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

    Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

    Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

    Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

    Rybářská technika chytání – lov přívlačí (vláčka)

    Přívlač je rybolovná technika, kdy se snaží rybář přelstít rybu pomocí umělé, nebo přirozené nástrahy (mrtvé rybky) tak, že ji vede cukavými pohyby, snažíce se co nejvíce napodobit zraněnou rybu, případně jiné vodní živočichy, které mají v oblibě dravé ryby. Cíl je jasný, vyprovokovat dravce k útoku a pak po zaseknutí ho vytáhnout z vody.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím