Neuvařené, ale prohřáté ústřice se žampióny a smetanovou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako pochoutku.
1. Ústřice otevřeme až krátce před podáváním
2. Maso (tělíčka) z lastur vyjmeme, odstraníme z nich ústřicové vousy, očištěná tělíčka vložíme do misky a zakryjeme
3. Potom dáme do kastrolu bílou omáčku, přidáme k ní ústřicovou vodu, pepř, muškátový oříšek a trochu zavaříme
4. Pak omáčku zakápneme citrónovou šťávou, zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve smetaně, je-li třeba přisolíme a postavíme do vodní lázně
5. Žampióny očistíme, nakrájíme na kostečky, osolíme, opepříme a na másle je podusíme
6. Udušené žampióny a připravené ústřice vložíme do hotové omáčky a ve vodní lázni silně prohřejeme (vařit se ústřice nesmí, neboť by ztvrdly)
7. Hotové ragú upravíme do větších čistých lastur nebo do paštiček z lístkového těsta.
Příloha: Podáváme-li ragú v mušlích, přikládáme topinky nebo sýrové tyčinky.
Obměna: Do ústřicového ragú můžeme také přimíchat vařený řapíkový celer na kostičky nakrájený, k přípravě ragú můžeme také vzít místo omáčky bílé velouté omáčku bílou smetanovou nebo omáčku maltézskou.