Rybářský rozcestník

Ústřice dušené, zapékané

Takto upravené ústřice podáváme jako lahůdku.

2 náročnost
15 minut
Ústřice dušené, zapékané
  • čerstvé ústřice
  • bešamelová omáčka
  • nastrouhaný parmazán
  • máslo na vymazání pánve
  • pestřec (lanýž)
  • sůl
  • Příprava

    1. Ústřice otevřeme a lastury s ústřicemi i s ústřicovou vodou narovnáme do pekáče, vložíme do předehřáté horké trouby (170 °C) a ve vlastní vodě je krátce podusíme (ztužíme)
    2. Potom lastury s ústřicemi vyjmeme a ústřicové vousy odstraníme
    3. Do hlubších lastur dáme po lžíci bešamelové omáčky, na ní položíme očištěné ústřice s plátkem lanýže (pestřece) a zakryjeme je bešamelovou omáčkou
    4. Povrch posypeme nastrouhaným parmazánem, pokapeme rozpuštěným máslem, urovnáme na plech a v horké troubě na povrchu rychle zapečeme
    5. Podáváme jako lahůdku.

    Doporučení

    Příloha: Topinky, sýrové tyčinky nebo měsíčky z lístkového těsta.

    Poznámka

    Příprava bešamelové omáčky viz: Bešamelová omáčka.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.