Rybářský rozcestník

Parma po toskánsku

Parma vytřená česnekem, nasolená, naplněná rajčaty a čerstvou petrželkou, v troubě upečená na vrstvě rajčat.

2 náročnost
50 minut
  • 1
  • 5 kg parmy
  • 4 ks velkých rajčat
  • 3 ks stroužky česneku
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 50 ml oleje
  • 1 lžíce petrželky
  • oregano
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Česnek utřeme se solí a důkladně omytá a okapaná rajčata nakrájíme na tenké plátky
    2. Do pekáče nebo větší zapékací misky vyskládáme vrstvu rajských jablíček, osolíme ji a okořeníme pepřem a také oreganem
    3. Nasolenou parmu posypeme pepřem a břišní dutinu vymažeme utřeným česnekem se solí
    4. Do břišní dutiny vložíme snítky petrželky a plátky rajčat
    5. Připravenou rybu položíme do pekáče na rajská jablíčka a poklademe zbytkem rajčat, rovněž tuto vrstvu osolíme, opepříme a okořeníme oreganem
    6. Pokrm pokapeme olivovým olejem a podlijeme vínem
    7. V troubě vyhřáté na 150 °C pečeme pozvolna asi 40 minut, pokrm při pečení občas podléváme šťávou z výpeku.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!