Rybářský rozcestník

Pangasius se zeleninou a brambory

Zajímavá varianta opečeného pangasia servírovaného s rozšťouchanými brambory pokladenými podušenou zeleninou.

2 náročnost
30 minut
Pangasius se zeleninou a brambory
  • 500 g pangasiuse
  • 100 g celeru
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks větší papriky
  • 1 ks cibule
  • 1 sáček oliv bez nálevu
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • sladká mletá paprika
  • černý mletý pepř
  • citrónová štáva
  • sojová omáčka
  • olej
  • sůl
  • Na přílohu:
  • 750 g brambor
  • 1 lžička kmínu
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Pangasiuse necháme rozmrazit, filety vysušíme utěrkou, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a okořeníme pepřem, necháme 30 minut odležet
    2. Na oleji podusíme pokrájenou zeleninu do měkka, ke konci, když bude zelenina měkká ji osolíme, přidáme sojovou omáčku a lžičku zázvoru
    3. Pangasiuse zprudka opečeme na oleji, před koncem ještě posypeme červenou paprikou
    4. Podáváme s rozšťouchanými brambory na které dáme podušenou zeleninu.

    Příprava přílohy:
    Oloupané brambory nejdříve uvaříme ve slané vodě s kmínem, po 18-20 minutách je slijeme a rozmačkáme (rozšťoucháme).

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím