Rybářský rozcestník

Plnění pstruzi

Pstruzi plnění pikantní směsí, pečení v alobalu.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 4 ks plátků alobalu
  • citrónová šťáva
  • strouhanka
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • Nádivka:
  • 8 ks oliv
  • 2 ks sterilovaných feferonek
  • 1 ks cibule
  • 100 g žampiónů
  • 50 g mandlí
  • mletý pepř
  • ocet
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Připravíme si nádivku; odpeckované olivy, cibuli, feferonky, spařené a oloupané mandle a očištěné žampióny na jemno usekáme, osolíme, opepříme a smícháme s olejem a několika kapkami octa
    2. Očištěné pstruhy osolíme uvnitř, pokapeme citrónovou šťávou, naplníme nádivkou, sešijeme nití, osolíme i z venku, potřeme rozehřátým máslem a obalíme ve strouhance
    3. Ryby položíme na alobal potřený olejem, dobře zabalíme a upečeme v troubě nebo pod málo vyhřátým grilem
    4. Podáváme v alobalu!

    Doporučení

    Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím