Rybářský rozcestník

Plnění pstruzi

Pstruzi plnění pikantní směsí, pečení v alobalu.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 4 ks plátků alobalu
  • citrónová šťáva
  • strouhanka
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • Nádivka:
  • 8 ks oliv
  • 2 ks sterilovaných feferonek
  • 1 ks cibule
  • 100 g žampiónů
  • 50 g mandlí
  • mletý pepř
  • ocet
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Připravíme si nádivku; odpeckované olivy, cibuli, feferonky, spařené a oloupané mandle a očištěné žampióny na jemno usekáme, osolíme, opepříme a smícháme s olejem a několika kapkami octa
    2. Očištěné pstruhy osolíme uvnitř, pokapeme citrónovou šťávou, naplníme nádivkou, sešijeme nití, osolíme i z venku, potřeme rozehřátým máslem a obalíme ve strouhance
    3. Ryby položíme na alobal potřený olejem, dobře zabalíme a upečeme v troubě nebo pod málo vyhřátým grilem
    4. Podáváme v alobalu!

    Doporučení

    Příloha: Smažené bramborové hranolky a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím